Facebook uklonio 1,3 milijarde lažnih profila

By | Vijesti | No Comments

Facebook Inc je rekao u ponedjeljak da je uklonio 1,3 milijarde lažnih profila između listopada i prosinca te da je na uklanjanju dezinformacija na toj platformi radilo preko 35.000 osoba.

Tvrtka je također uklonila više od 12 milijuna objava koje su se ticale covida-19 i cjepiva, a koje su globalni zdravstveni stručnjaci ocijenili kao dezinformacije.

Lažne tvrdnje i teorije zavjere glede cjepiva protiv koronavirusa raširile su se tijekom pandemije društvenim mrežama, uključujući Facebook i Twitter.

Facebookovo razotkrivanje podataka o dezinformacijama dolazi uoči inspekcije Odbora za energiju i trgovinu američkog Zastupničkog doma po pitanju toga kako se tehnološke platforme, uključujući i Facebook, nose s dezinformacijama.

TikTok najavio veliku promjenu

By | Vijesti | No Comments

Još krajem godine TikTok je nekima od svojih najvećih zvijezda dozvolio objave videa duljih od uobičajenih 60 sekundi. Tijekom idućih tjedana, ta će se mogućnost proširiti na sve, a aplikacija će o tome izvijestiti putem posebne notifikacije.

Iz TikToka kažu kako tako ljudima daju više fleksibilnosti u stvaranju video sadržaja, posebno kada je riječ o onima koji se tiču kuhanja ili savjeta o ljepoti. Videi će moći trajati i do tri minute, piše Engadget.

Upravo kratki videi bili su nešto po čemu se TikTok izdvajao i na čemu je osvoiio publiku žestokom brzinom, zbog čega će biti zanimljivo vidjeti kako će novost dočekati korisnici.

Prema posljednjim podacima, popularna platforma u veljači ove godine premašila je milijardu mjesečnih korisnika.

Twitter testira novu uslugu

By | Vijesti | No Comments

Twitter je u srijedu objavio da testira novu uslugu koja će korisnicima omogućiti da tvitaju pomoću glasa, tako da će jedan audio tvit moći trajati do 140 sekundi.

Usluga će zasad biti dostupna ograničenom broju korisnika Appleove iOS platforme, a sljedećih tjedana proširit će se na još korisnika iOS-a, objavila je tvrtka.

Korisnici Twittera moći će izraditi glasovni tvit klikajući na ikonu “valne duljine” na sučelju, rekli su u toj tehnološkoj kompaniji.

Na tragu konkurencije: Instagram će uskoro ‘bonusima’ početi plaćati najbolje Reelse

By | Vijesti | No Comments

Facebookov Instagram poduzima prve korake prema nadoknadama koje će biti isplaćene najboljim tvorcima Reelsa

TikTokova povećana popularnost prisilila je konkurenciju iz Facebooka i Snapchata da smisle vlastite pristupe formatu kratkih zabavnih videa.

Snapchat je tako predstavio Spotlight, posvećenu karticu unutar aplikacije koja sumnjivo podsjeća na TikTok, dok je Facebook uveo Reelse koji su također prilično inspirirani kineskom društvenom mrežom. Analitičar Alessandro Paluzzi je prokopavanjem po back endu Instagrama naišao na ekran za novi sustav naplate sadržaja pod imenom Bonusi.

Instagram do danas nije potvrdio dolazak nove značajke, no ako je vjerovati neslužbenom izvoru, pristup Bonusima omogućen je kroz izbornik Creator. Kartica će pružiti uvid u ‘koliko je korisnik postigao u dostizanju ciljane zarade’. Bonus program usko je vezan uz Reelse, a ne foto objave. Također, prenosi Makeuseof, korisnici će biti plaćeni za Reelse koji dobiju velik broj pregleda i interakcija (ako će značajka raditi slično Snapchatovom Spotlightu).

Mark Zuckerberg i Adam Mosseri (direktor Instagrama) u travnjju su održali prijenos uživo u kojem su pričali o monetizaciji sadržaja, odnosno prilikama za potencijalnu zaradu kada još nisu spomenuli Bonuse.

Koliko zarađuju

S obzirom da Snapchat potiče tvorce sadržaja i samim time podiže kvalitetu produkcije, nije čudno da sličnu stvar radi i Instagram. Snapchat prema CNBC-u svojim najboljim tvorcima svaki plaća milijun dolara dnevno, što je rezultiralo povećanim prometom – aplikacija je u prvom kvartalu 2021. imala 280 milijuna dnevnih korisnika, dok je prošle godine imala 50 milijuna manje.

Instagram je trenutno na oko 500 milijuna dnevnih korisnika, no da bi održao tu poziciju vjerojatno će se okrenuti dosad uigranoj praksi ‘posuđivanja’ ideja od konkurencije.

Izvor: tportal.hr

Popularna društvena mreža Clubhouse na Android

By | Vijesti | No Comments

Clubhouseova nadolazeća aplikacija za Android uskoro bi mogla biti dostupna diljem svijeta. TechCrunch izvještava da kompanija trenutno razvija Android verziju aplikacije za glasovne razgovore koja bi u Rusiju, Japan i Brazil trebala doći 18. svibnja, u Indiju i Nigeriju dva dana kasnije, dok će korisnici u ostatku svijeta softver moći preuzeti 21. svibnja.

Popularni je startup beta testiranje verzije za Android počeo 9. svibnja, dok je verziju za iPhone izbacio još u ožujku 2020.

Postoji jako dobar razlog zašto Clubhouse užurbano razvija verziju aplikacije za Android. Facebook, Twitter i drugi internetski divovi već su počeli izbacivati značajke slične njegovima – kako bi ugušili Clubhouseov nagli porast popularnosti i zadržali korisnike na svojim društvenim platformama.

Izvor: tportal.hr

Zašto koristiti Instagram za svoj brend ili tvrtku?

By | Vijesti | No Comments

Evo nekih od najbitnijih (i najimpresivnijih) brojki o Instagramu kao društvenoj mreži za poslovne korisnike:

 • 71% američkih tvrtki ima profil na Instagramu
 • 200 milijuna+ korisnika Instagrama posjeti bar jedan poslovni profil dnevno
 • 7 od 10 hashtagova na Instagramu su brendirani
 • 60% korisnika je izjavilo da otkrivaju nove proizvode koristeći Instagram
 • 6 od 10 odraslih osoba koristi Instagram
 • 32% svih korisnika interneta aktivni su na Instagramu

Dakle, bilo da ste velika tvrtka ili lokalna trgovina iza ugla, vaša priusutnost na Instagramu u današnje vrijeme od velike je važnosti za povezanost s kupcima i klijentima, kao i za Vaš poslovni uspjeh.

Kako optimizirati profil na Instagramu?

Prva stvar na redu za uspjeh na Instagramu je optimizacija profila. Ima mnogo načina na koje se to može kvalitetno odraditi, no najbolje je držati se ovih smjernica:

 • Profilna slika – najbolje je koristiti logo tvrtke (brenda), tako da ljudi lakše identificiraju vaš brend
 • Puno ime profila – ime tvrtke, identično profilima vaše tvrtke na drugim društvenim mrežama
 • Korisničko ime – također ime vaše tvrtke (napomena: u korisničkom imenu ne mogu se koristiti razmaci, dok u punom imenu mogu)
 • Web stranica – jedini link na profilu koji se može kliknuti; preporučljivo koristiti svoju web stranicu ili link na vašu posljednju promotivnu stranicu
 • Bio – bio sekcija ili ”o nama” dio je profila na kojem hvatate pažnju ostalih korisnika. Preporučljivo je ukratko opisati svoje poslovanje (što nudite i što radite), pozvati ljude da posjete vašu web stranicu i/ili staviti slogan tvrtke.

Najčešće pogreške poslovnih korisnika koje smanjuju uspjeh na Instagramu:

 • loša kvaliteta slika napravljenih ”na brzinu” i nedostatak planiranja sadržaja unaprijed
 • manjak aktivnosti, objavljivanje sadržaja s vremena na vrijeme
 • nedostatak angažmana s pratiteljima (velika greška!)
 • kupnja lažnih pratitelja
 • loše optimizirana bio sekcija
 • nedovoljno korištenje priča (stories)
 • nedovoljno ili nikakvo korištenje hashtagova

Izvor: poduzetnik.biz

Snašli se u koroni: Vlasnik TikToka udvostručio dobit u 2020.

By | Vijesti | No Comments

Dobit i prihod kineskog vlasnika TikToka udvostručeni su u 2020. godini, potvrđujući popularnost aplikacije u pandemiji koronavirusa.

Ukupni prihod Bytedancea poskočio je prošle godine 111 posto, na 34,3 milijarde dolara, citira BBC interni dopis uprave radnicima.

Bruto dobit također je udvostručena, na 19 milijardi dolara. Kompanija je zbog jednokratne računovodstvene prilagodbe zaključila godinu s neto gubitkom od 45 milijardi dolara, koji, kako navodi, nije povezan s njezinim poslovanjem.

Dopis je također pokazao da je ByteDance na kraju prošlogodišnjeg prosinca na svim platformama bilježio oko 1,9 milijardi aktivnih korisnika mjesečno.

Glasnogovornik ByteDancea potvrdio je rezultate za BBC.

Podaci o godišnjim rezultatima vremenski su se poklopili s pojačanim pritiskom regulatora na TikTok i druge kineske tehnološke divove, kako u inozemstvu tako i u matičnoj zemlji.

Reuters je u četvrtak izvijestio da će izvršna uredba koju je američki predsjednik Joe Biden potpisao ovog mjeseca prisiliti neke kineske aplikacije da poduzmu strože mjere zaštite privatnosti podataka kako bi nastavile poslovati u SAD-u.

Kineske tvrtke našle su se pod povećalom zbog sumnji da podatke korisnika dostavljaju kineskoj vladi. TikTok opovrgava takve tvrdnje.

Biden je poništio uredbu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa kojom je TikToku i WeChatu zabranjeno poslovanje u SAD-u, podsjeća BBC. Zabrana je osporena pred sudom i nije ni stupila na snagu.

Ministarstvo trgovine izvijestilo je da će umjesto toga ispitati aplikacije koje su kreirale i razvile tvrtke “pod jurisdikcijom inozemnih protivnika” SAD-a, poput Kine.

Kineski je pak regulator pozvao 13 internetskih platformi, uključujući ByteDance, da pri pružanju financijskih usluga poštuje postrožene odredbe o tržišnom natjecanju.

Cilj je spriječiti monopolističko ponašanje i “kaotično širenje kapitala”, istaknuli su regulatori, prema navodima BBC-ja.

Izvor: tportal.hr

Pronađite idealan hashtag

By | Vijesti | No Comments

Hashtagovi, koje viđate posvuda na internetu, predstavljaju jedan od najznačajnijih elemenata društvenih mreža. Hashtag [hešteg] je riječ ispred koje se stavlja znak ljestava čime ta riječ postaje link na društvenim mrežama. Kada se ovakve riječi unesu na društvenim mrežama u okviru nekog statusa, one postaju link koji vodi na stranicu na kojoj ćete vidjeti sve statuse, tvitove ili fotografije ostalih korisnika te društvene mreže koje sadrže isti hashtag. Evo primjera za hashtag #edukaciju na Instagramu #onlinetečajevi #brzoučenje #digitalnimarketing.

1. Zašto brinuti o hashtagovima?

Hashtagovi su odličan način da vaše statuse vidi što veći broj ljudi. Dakle, ako nudite neku edukaciju, želite da status s vašom ponudom vidi što veći broj ljudi, a to ćete postići ako koristite hashtagove. Tako objave koje sadrže hashtag dobivaju u prosjeku duplo više “lajkova” nego one bez njega. Kako biste se lakše snalazili s hashtagovima, kreirali smo ovaj mini vodič.

Uz to što ćete dobiti veću vidljivost svojih statusa i svoje ponude, hashtagovima možete lakše doći do svoje ciljne grupe. Naprimjer, ako ste edukativni centar u Beogradu, možete staviti hashtagove #Beograd #edukacija, a možda i #onlineedukacija i sl. Postavite status s edukacijom koju nudite ili atmosferom u vašem objektu i koristite navedene hashtagove. Putnici koji dolaze u Niš koristit će navedene hashtagove u pretrazi na društvenim mrežama, a tu ćete se onda naći vi sa svojom ponudom.

Hashtagovi ne služe samo da biste ih postavljali u statuse. Mnogo je važnije praćenje hashtagova. Ako ste bavite edukacijom u Beogradu, pratite recimo na Instagramu hashtagove #Beograd i #edukacijebeograd. Naići ćete, između ostaloga, na fotografije zadovoljnih korisnika koji su koristili usluge u nekoj drugoj školi. Možete im samo “lajkati” fotografiju. Oni će vidjeti da je njihovu fotografiju “lajkala” škola u Beogradu, i ako će eventualno željeti posjetiti neku novu edukaciju, što mislite tko će im biti prvi izbor? Možete biti i još direktniji pa ostaviti komentar ispod njihove fotografije kako biste ih suptilno pozvali da vas posjete.

Hashtagom povezujemo poruku s određenom tematikom tako da je označimo određenim #hashtagom. Taj hashtag zapravo služi za organizaciju objava u “Instagramove foldere”, a sve iz razloga da bi se korisnicima olakšalo pretraživanje određenih riječi ili fraza.

Svatko tko klikne na određeni hashtag ili ga traži, u rezultatima pretraživanja naći će sve objave koje koriste taj hashtag. Hoće li se vaša objava prikazati na samom vrhu rezultata pretraživanja ovisi o sljedećemu:

 • Koliko često se određeni hashtag upotrebljava.
 • U kojoj je mjeri vaša objava popularna (ima li puno “lajkova” i komentara).
 • Koliko je vaša publika jaka.
 • Vrijeme kada ste objavili objavu.
hashtag
Hashtagovi su odličan način da vaše statuse vidi što veći broj ljudi.

2. Sve što trebate znati o hashtagovima

Po objavi možete koristiti maksimalno 30 hashtagova, dok u Instagram pričama možete koristiti do 10 hashtagova. Pokušate li upotrijebiti više, objava se neće objaviti.

Možete označiti samo svoje objave. Ako uključite hashtag u komentaru na tuđu objavu, vaš komentar neće biti vidljiviji.

3. Kako pronaći najbolje hashtagove?

 • Provjerite koje hashtagove koriste vaši konkurenti. Vjerojatno već okvirno znate koje hashtagove želite koristiti, ali preporučujemo da pogledate Instagram profile svojih konkurenata. Na vama je da odlučite hoćete li koristiti iste ili se želite držati podalje od njih. I jedno i drugo je u redu. Sve ovisi o vašoj strategiji.
 • Koristite hashtagove koje koriste utjecajni ljudi u vašoj industriji. Ovi su ljudi već dobro poznati među vašom publikom pa zašto ne biste učili od najboljih?

4. Kako stvoriti vlastiti hashtag?

Hashtag je važan dio komunikacije na društvenim mrežama. Ako imate vlastiti hashtag koji će “kliknuti” s korisnicima, on će se početi širiti i vaš brend će doseći više korisnika. Ovaj će hashtag morati biti središte svih vaših komunikacija. Morat ćete ga koristiti sa svakom foto objavom. Vlastiti hashtag možete koristiti i na drugim društvenim mrežama jer ako je sva vaša komunikacija označena određenim hashtagomveće su šanse da će ih korisnici uočiti i početi koristiti i u svojim objavama.

Prilikom odabira i stvaranja hashtaga bitno je slijediti nekoliko smjernica:

 • Kratko i slatko. Hashtag mora biti što kraći kako bi ga korisnici mogli lakše i brže utipkati i efikasnije komunicirati.
 • Čitljivo i jednostavno za zapamtiti. Imajte na umu da će vaš hashtag korisnici morati zapamtiti u slučaju da žele koristiti.
 • Iako hashtagovi nisu osjetljivi na veličinu slova, preporučujemo da prvo slovo svake riječi napišete velikim slovom. Na taj ćete način vizualno razdvojiti riječi i tako im olakšati čitljivost i razumijevanje.
 • Originalno i jedinstveno. Ako se radi o prilično očiglednom hashtagu, vrlo je vjerojatno da on već postoji. Prije nego što vaš hashtag ugleda svijetlo dana, uvjerite se da ga već neko ne upotrebljava kako se vaši podaci ne bi miješali s nekim događajem ili promocijom koja ima isti hashtag.
 • Mora imati smisla. Važno je da hashtag ima smisla, tj. da je povezan s porukom i kampanjom. Ako je iz aviona vidljivo da hashtag nema nikakve veze s kampanjom, besmisleno ga je i imati jer ćete tako samo zbuniti korisnike.
 • Izbjegavajte nestandardne znakove. Predlažemo da hashtag ne sadrži razmake, naglaske, donje crtice ili kvačice (a, 6, u).

5. Na koji način koristiti vlastiti hashtag?

 • Uključite ga u tekst biografije i u sve materijale kojima oglašavate promociju.
 • Koristite ga u svim komunikacijama – Facebooku, Newsletteru, forumima, ostalim društvenim mrežama.

Izvor: poduzetnik.biz

Poduzeća će se u 2021. fokusirati samo na 2-3 društvene mreže

By | Vijesti | No Comments

Svaka godina donosi neke nove trendove. Tako se u 2021. očekuje kako će se poduzeća fokusirati samo na 2-3 društvene mreže. Osvrnete li se unazad otprilike 18 mjeseci, ova vijest zapravo ne iznenađuje. Facebook je izmijenio svoj algoritam pa je sada daleko teže doći pred oči svojih potencijalnih kupaca. Također, sve je više konkurencije koja vodi online borbu za svoj dio kolača. Djelomično je za takav rasplet situacije zaslužna pandemija, osobito kada govorimo o porastu eCommercea, no ona nije i jedini razlog.

Društvene mreže postale su komplicirane

Vodite li profile društvenih mreža za svoju tvrtku ili ako radite u marketinškoj agenciji, onda jako dobro znate koliko vremena i energije zahtijevaju izrada svakodnevnih objava, praćenje angažmana korisnika i odgovaranje na njihove komentare, ali i izrada oglasa na samo jednoj mreži, a kamoli na svima. I ne samo vremena, jer potrebno je za sve to i puno znanja. Alternativa je naravno sve prepustiti u ruke agencije koju ste odabrali za svog suradnika.

Ali danas više nije dovoljno imati profil na samo jednoj društvenoj mreži, zar ne? Krenuli ste s Facebookom kojeg možemo smatrati predvodnikom, a nastavili s LinkedInom, YouTube kanalom i Instagramom. Sasvim je moguće da ste se iskušali i u društvenim mrežama koje preferiraju videa, poput Snapchata ili Tik-Toka. Za izradu jedne objave tako vam više nije dovoljno 15 minuta, već je realnije da ćete utrošiti između 45 i čak 90 minuta. Isplati li se sve to, pitate se s razlogom. I niste jedini.

Baš zato, zbog velikih napora koje je potrebno uložiti i društvene kanale, i ja vam preporučujem da smanjite broj društvenih mreža na kojima ste poslovno prisutni i orijentirate se na 1-3. Koje odabrati? Odgovor je jednostavan – birajte one na kojima se nalazi vaša ciljana skupina.

Izrada plana objava

Jednom kada donesete konačni sud i odaberete te 2-3 mreže na kojima ćete biti prisutni, onda se bacite na planiranje. Sadržaj je i u 2021. kralj, što bi značilo da Google i dalje prilikom prikazivanja rezultata preferira sadržaj koji je relevantan – zanimljiv, koristan, dovoljno dugačak da ima svoju glavu i rep. Da biste takav sadržaj mogli izraditi, naravno, opet se vratite na svoje idealne kupce. Slobodno ih otvoreno pitajte kakav sadržaj ih zanima, koje su to teme koje će rado pročitati i nekoliko puta, na što su to spremni uopće “potrošiti” svojih 10-15 minuta života. Nakon toga ubacite te teme u svoj kalendar objava.

Koliko puta tjedno objavljivati moglo bi biti vaše iduće pitanje. Baš kao i u 2020., preporučujem vam da težite zlatnoj sredini od 3 do 5 objava tjedno po društvenoj mreži. No nemojte te objave onda kopirati s mreže na mrežu, već se potrudite na svakoj mreži ponuditi jedinstveni sadržaj, koji je prilagođen publici koja vas tamo prati.

Ako vam je potrebna pomoć oko bilo čega, možete mi se javiti. Smatram da je početak kalendarske godine odlično vrijeme da počnete raditi svoj digitalni marketing na drugačiji način, osobito ako dosad niste bili zadovoljni rezultatima. Ponekad je dovoljno napraviti minimalne promjene u objavama, a da već osjetite rezultate. Dakle, istraži, planiraj, pokreni se! Ništa se neće dogoditi samo od sebe, pa tako ni zajednica zadovoljnih pratitelja na društvenim mrežama.

Izvor: poduzetnik.biz

Kako osloboditi prostor na Gmail-u

By | Vijesti | No Comments

Od 1. lipnja mijenjaju se pravila pohrane podataka na Googleu i mnogi će zbog fotografija brzo napuniti ono što im je besplatno. To znači i da će nekima možda biti otežan pristup Gmailu i korištenje pošte.

Brojni Googleovi korisnici od lipnja bi se mogli naći u situaciji da neće imati dovoljno prostora za svoje poruke na Gmailu i bit će praktično prisiljeni da plate ako žele normalno pristupati svemu što koriste.

Naime, Google svima daje 15 GB prostora koje mogu rasporediti kroz Gmail, Fotografije i Google Disk, ali problem je u tome što je Google u studenom uveo promjenu pravila koja starta od 1. lipnja. Dosad su u tih 15 GB ulazile samo fotografije u originalnoj kvaliteti, a nešto niže kvalitete (opet dovoljno velike za prosječnog korisnika) mogli smo neograničeno spremati.

Od 1. lipnja sve nove fotografije će ulaziti u tih 15 GB, što znači da će mnogi jako brzo napuniti taj prostor sa starim mailovima, podacima koje imamo na Google Disku i fotografijama koje se mnogima od nas automatski spremaju na Google fotografije kako bi imali sigurnosnu kopiju.

Rješenje na koje Google računa je da ćete uzeti pretplatu na Google One i platiti 140 godišnje za 100 GB prostora, što je najniža pretplata.

Druga opcija je da ispraznite mail ili stare i velike podatke s Google diska

1. Izbrišite podatke s Google diska po veličini

Na svom Google disku možete vidjeti koji su najveći podaci koji zauzimaju prostor. One koji samo stoje tu i troše prostor obrišite. Ako niste ulogirani u svoj Google račun, morat ćete i to napraviti.

https://drive.google.com/drive/quota

2. Obrišite velike poruke u Gmailu

Iako Gmail nije najveći ‘žderač’ prostora tu se lako nađe ogromnih mailova onih ljudi koji ne žele koristiti WeTransfer i slične servise.

U tražilicu na Gmailu samo trebate upisati ‘has:attachment larger:10M’ i izbacit će vam poruke veće od 10 MB. Možete postaviti i filter koji želite, a one poruke koje vam ne trebaju samo obrišite. Ne zaboravite, te poruke su otišle u smeće i morate isprazniti i smeće.

Skrolanjem do dna ekrana na Gmailu vidjet ćete i koliko prostora još imate na Google servisima, a klikom na riječ iskorišteno Google će vam pokazati koliko zauzimaju fotografije, Gmail i disk.

24sata

Google poštu sortira u promocije, ažuriranja, društvene mreže i primarno gdje su glavne poruke, a na ovoj stranici možete vidjeti puni popis filtera po kojima možete pretražiti poruke, pa tako i jednostavno izbrisati sve one starije od nekog datuma ili koje je poslao određeni korisnik….

3. Oslobodite prostor na Google fotografijama

U postavkama ove aplikacije na telefonima promijenite veličinu učitavanja fotografija na ‘Visoka kvaliteta’, a ne originalna. Sve što još pošaljete do 1. lipnja neće utjecati na tih 15 GB, kao i ono što ste dosad učitali.

Trebate li sada nešto poduzeti?

Ne, možete nastaviti upotrebljavati Google fotografije za sigurnosno kopiranje fotografija i videozapisa. Javit će vam se nakon 1. lipnja 2021. i poslati vam podsjetnik kada se približite ograničenju pohrane. Većina će korisnika morati nešto poduzeti tek nakon nekoliko godina, rekli su iz Googlea.

Kada ćete znati da ste pri kraju besplatnih 15 GB pohrane?

Iz Googlea kažu da su izradili prilagođenu procjenu koja pokazuje koliko vam je vremena ostalo do dosezanja ograničenja kvote. Pri procjeni se u obzir uzima koliko često sigurnosno kopirate fotografije, videozapise i drugi sadržaj na svoj Google račun.

Kako možete upravljati svojom pohranom?

1. lipnja 2021. predstavit će novi alat za upravljanje pohranom koji će pomoći da jednostavno pronađete i izbrišete tamne, mutne i neželjene sadržaje. Naime, mnogi od nas automatski na backup šalju baš sve što smo snimili s telefonom i tu se vrlo često nađe gomila neiskoristivih fotografija, koje je bolje izbrisati i osloboditi prostor. Dodatnu pohranu možete kupiti i putem usluge Google One ako je dostupna.

Izvor: 24sata.hr