Twitter

Ograničena duljina teksta koji unosite (tweet-ate) iznosi 140 znakova.

twitterTwitter služi za brzu razmjenu informacija, u trenutku kad su ‘svježe’.

Jedna od njegovih osnovnih značajki i razlika u odnosu na ostale, jest ograničena duljina teksta koji unosite (tweet-ate), a koja iznosi 140 znakova. Kao i kod drugih mreža, na Twitter-u možete otvoriti poslovni i privatni profil.

Tweet može sadržavati oznake (eng. tags) sastavljene od pojma sa prefiksom # (eng. hashtag), poput #Bosnia. Na ovaj način se omogućava pronalaženje tweet-ova na određenu temu jednostavnim traženjem upotrijebljene oznake.

Znak @ ispred korisničkog imena, poput @korisničko_ime, koristi se za upućivanje replike određenom korisniku, ili više njih. Tweet koji počinje sa @korisničko_ime mogu vidjeti svi ostali korisnici, ali se takve poruke smatraju direktnom replikom korisniku čiji je nadimak prvi u nizu.

Za upućivanje direktne (privatne) poruke nekom korisniku koristi se malo slovo d ispred korisničkog imena osobe kojoj se poruka šalje (npr: d korisničko_ime poruka). Ovako poslate tweet može vidjeti samo osoba kojoj je poruka poslana.

Zašto koristiti Twitter?

  • Da omogućite interakciju sa svojim klijentima/kupcima na točno toj specifičnoj mreži
  • Da promovirate svoje poslovne aktivnosti npr. proizvod, promociju, događanja
  • Da promovirate svoje druge sadržaje, tipa blogovi, newsletteri, i sl.
  • Da biste saznali što se priča o vašoj firmi/brandu, vaš rejting

Također, u paketu može doći ažuriranje i ostalih društvenih mreža, prema dogovoru: FacebookInstagram, Google+, LinkedIn,  Pinterest, YouTube…
Za detaljnije informacije obratite se na mail: info@tabitha.hr