IZRADA LOGOTIPA I BRENDA

Pomno dizajniran logotip izgraditi će povjerenje između vaše tvrtke i klijenta, pospješiti vizualni identitet i osigurati profesionalni dojam uhodane tvrtke.

logotip-izrada-logo brendLogotip je kratka vizualna prezentacija vaše tvrtke. Idealno, logotip Vaše tvrtke trebao bi poticati potencijalne klijente i partnere u poduzimanju prvog koraka za suradnju.

U principu postoje tri osnove vrste logotipova. Prva vrsta su logotipi načinjeni prvenstveno od slova. To su logotipi poput IBM-a, Microsofta i Sonyja koji koriste samo slova uz mali detalj koji im daje prepoznatljivost. Druga vrsta su logotipi koji u svojem vizualu sadrže ilustraciju koja nam pobliže predočava čime se tvrtka bavi – poput tvrtke koja proizvodi boje i lakove, a u svom logotipu sadrži ilustraciju kista za bojanje. I treća vrsta su apstraktni logotipi poput Nike-ovog swoosha koji se povezuje s tvrtkinim brandom. Takvi logotipi su neupotrebljivi sve dok vaša tvrtka ne stvori jaku prepoznatljivost na tržištu i ne uspije povezati jedan takav apstraktni logotip s vlastitim identitetom.

Proces izrade logotipa počinje kratkim opisom tvrtke, proizvoda ili usluge koju želite vizualizirati. Nakon što naši dizajneri kreiraju inicijalne prijedloge, sve što morate učiniti jest odabrati koncept koji vam se najviše sviđa i dati upute za daljnji razvoj logotipa. Svaka će slijedeća promjena dizajna pročistiti logotip do trenutka kada budete u potpunosti zadovoljni rješenjem. Kada potvrdite konačan izgled, logotip ćemo pripremiti u više formata kako biste ga mogli korisiti za sve vrste aplikacija u širokom spektru upotrebe.

BRENDING

Brend u službi za tržišnu poziciju

Profitabilno brendiranje nudi sveobuhvatan pristup brendiranju koji tvrtkama omogućuje da tu svoju aktivnost, zajedno s marketingom, izravno povežu s krajnjim rezultatima poslovanja te da usklade njegovu organizaciju.

Stvaranje emocionalne i socijalne povezanosti s kupcima rezultira dugotrajnim odnosom s kojim su zadovoljni i kupci i vlasnici web stranica. Ovaj odnos najbolji je opis termina brendiranje, te spada među bitne čimbenike za ostvarivanje uspješne web trgovine.
Ispunite obećanje – pokušajte napraviti jednu rečenicu u kojoj ćete opisati obećanje vašeg branda. Svakako neka bude ostvarivo, jer bude li to ostalo mrtvo slovo na papiru, vaš brand neće nikada postati prepoznatljiv, barem ne po dobru…
Nakon definiranja obećanja, svi vaši napori trebaju voditi u tom smjeru: od samih web stranica preko podrške kupcima, do oglašavanja. Vaše obećanje treba biti ugrađeno u osnove vašeg sustava, i trebate ga se pod svaku cijenu držati. To nije uvijek jednostavno; ponekad vam se mogu ispriječiti objektivne, u tom trenutku nesavladive teškoće. No takvi događaji moraju se držati na minimumu: efikasno brendiranje direktno utječe na uspješnost vašeg poslovanja. A dobro znamo da višegodišnji naporan rad na stjecanju ugleda može propasti doslovno preko noći!

CILJEVI I USPJEŠNOST BRENDINGA

Vizualna prepoznatljivost

Cilj kvalitetnog brendiranja je poruku prenijeti jasno i glasno, potvrditi vaš kredibilitet, potencijalne potrošače emotivno vezati uz vašu tržišnu marku, motivirati kupca na akciju te prije svega stvoriti lojalnost potrošača prema vašoj tržišnoj marki.

Uspješno brendiranje proizlazi iz dobrog razumijevanja potreba i želja vašeg potrošača i kupca. Strategija tržišne marke mora se očitovati kroz svaku komunikaciju vaše tvrtke s javnošću. Ako kao sastavni dio svoje tržišne marke ističete ekologiju i poštivanje prirode, neće biti dovoljno samo davati donacije za ekoprojekte, nego se razina ekološke svijesti vaše tvrtke i tržišne marke izražava, između ostalog, i odabirom papira tiskanih materijala od posjetnice do godišnjeg izvješća (očekuje se nepremazni reciklirani papir bez uporabe aditiva).

Logotip i brend radovi


Više