GERILLA MARKETING

Gerilla marketing je direktni marketing na ulici.

gerilla-marketing

Danas i velika imena koriste gerilla pristup tržištu, iako su u početku takve strategije bile osmišljene za nepoznate i male marke tj. brandove koje su tek započinjale proboj na tržište

Gerilla marketinške kampanje karakteriziraju nekonvencionalne metode oglašavanja kojim se uz minimalni budžet nastoji postići maksimalni učinak.

Oglašavanje mora privući pozornost! Možete na primjer koristiti naljepnice s efektnom porukom putem izabira mjesta koja posjećuju vaši ciljani kupci ili objesiti na kvake automobila odličnu tiskanu poruku. Možete po kafićima podijeliti podmetače ili besplatne uzorke – semplove čokoladica. Na ulici možete postaviti kolo sreće i zamoliti prolaznike da se uključe u igru putem koje mogu ostvariti primjerene nagrade. Postoji bezbroj načina kojim se Gerilla marketing ističe, ali je najključniji što dolazi direktno do svakog potrošača. Javite nam se za izradu interesantnih Gerilla promocija!

GERILLA MARKETING – OGLAŠAVANJE NA ULICI

Dođite direktno potrošaču

Ulice su najfrekventnija područja gradova. Orginalno osmišljenu marketinšku poruku vidjet će tisuće ljudi koji se kreću ulicama i gradovima.

Primjer iz Amsterdama – marketinški odjel Mini Morrisa dobio je zadatak da što jeftinije promovira popust na seriju Mini Morrisa. Odlučili su se na gerilla pristup i po gradu rasporedili velike kartonske kutije veličine automobila, na kojima su pisale cijene modela na rasprodaji, mjesečne rate za novi automobil i slično.

Prije nego ih je gradska čistoća slijedeće jutro odvezla, poruku je vidjelo tisuće prolaznika, a prodajna mjesta su zabilježila povećanu prodaju modela na akciji.
Zapamtite – vaša poruka mora biti orginalna ali ne pretenciozna. Mora biti vidljiva, ali ne napadna. Mora zainteresirati, ali ne uvrijediti kupca. Ukoliko nađete pravu mjeru, gerilla je moćno oružje promocije – iskoristite ga.

Gerila marketing je specifična vrsta marketinga koja je najčešće povoljna, masovna i kreativna. Što je to zapravo, najbolje možete vidjeti iz slijedećih primjera:

http://www.creativeguerrillamarketing.com/guerrilla-marketing/122-must-see-guerilla-marketing-examples/

U gerila marketingu vrijedi pravilo što ste kreativniji, originalniji i šokantniji, to će kampanja biti uspješnija. Gerila oglašavanje mora biti pametno i s mjerom da vas se nebi shvatilo kao spamere.

Oglašavanje mora privući pozornost npr. možete koristiti naljepnice s efektnom porukom npr. ako ste dobro izabrali mjesta koja posjećuju vaši ciljani kupci. Bedževi, zastavice, podmetači, hangeri, wobleri  i razne druge specifične promocije sa vašim logotipom. Pojavite se na neočekivanom mjestu i pokušajte ostvariti maksimalan efekt.

Odlična, povoljna i ciljana vrsta oglašavanja.

Gerila marketing najčešće se koristiti u samostalnoj reklamnoj kampanji koja se obraća velikom broju potencijalnih kupaca ili korisnika.

Glavni cilj gerila marketinških kampanja je pobuditi pozornost što većeg broja kupaca, potaknuti njihov interes i aktivirati njihovu spremnost da kupe proizvod ili uslugu.

Gerila marketinška kampanja mora biti originalna i specifična da bi bila primijećena.

Najčešći promo artikli ili tiskani proizvodi vezani za gerila marketingu su različite vrste letaka, tiskane brošure, uzorci raznih proizvoda, neobični oblici tiskanih promocija poput hangera, držača, lisica, stalaka, boardova, podmetači za čaše, kutije i sl.

Također, možemo napraviti ili kreirati proizvod ili tiskani predmet prema vašoj želji ili upitu, te u odnosu na prirodu i svrhu same kampanje.

U današnje vrijeme se sve češće se koriste i internet kanali prodaje kako bi pospješili gerila marketing.

Gerilla marketing radovi

Više