Izrada web portala sv. Ana Zagreb

By 13. March 2012.Izrada web stranica

Link: http://www.zupa-svana.com
Opis: Izrada web portala za župu svete Ane u Rudešu, Zagreb.
Web dizajn i izrada: Ovaj web portal je zamišljen da portala okupi i informira o aktivnostima i zanimljivostima online zajednicu vjernika i ljudi sličnih interesa. Kroz interaktivne odnose s vjernicima i suradnicima, putem web portala župe svete Ane možete dobiti pravu informaciju u pravo vrijeme.
Internet portal napravljena je u CMS-u sa mogućnošću korištenja i ažuriranja stranice sa više korisnika. Implementirana je i optimizirana za sve vrste tražilica odnosno Google SEO. Internet portal sadrži puno kategorija vijesti, zanimljivosti, interaktivne galerije, video zapise i ažuriranje.

 

Izrada web portala za župu Sveta Ana – Rudeš

Glavna obilježja web stranica u CMS-u

Sve više naših klijenata odlučuju se izradu web stranice u obliku CMS WEB portala, jer to omogućava vlasniku stranice da kroz jednostavno WEB sučelje promijeni ili doda nove podatke, slike i linkove bez da angažira tehničko lice ili tvrtku da to radi za njega. Nije potrebno nikakvo posebno znanje za unos podataka u CMS portal. Proizvodimo i usko specijalizirane Web baze podataka i Web trgovine sa podrškom za plaćanje kreditnim karticama.

Standardan web sadržaj: tekst, slika, flash…

Jedan od osnovnih CMS modula je uređivač unosa i služi za unos, uređivanje i prikazivanje standardnog HTML-a web stranica, teksta, slika, flash animacija i drugog uobičajenog web sadržaja.
Tekst se uređuje u modulu sličnom Wordu i ostalim standardnim editorima teksta. Za postavljanje, uređivanje i održavanje web sadržaja nije potrebno poznavanje HTML-a i drugih web tehnologija. Sadržaj se uređuje kroz web preglednik (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari,…).

Obrazac za kontakt

Kontakt modul je obrazac za kontakt koji možete postaviti na željena mjesta na portalu i na taj način omogućiti slanje online upita ili poruke na neku od vaših e-mail adresa. Posjetitelj web stranice upiše poruku ili upit i klikne “Pošalji”. Poruka se evidentira u bazi podataka web portala i dolazi na vašu e-mail adresu.

Uređivanje i publikacija članaka i vijesti

Obrazac za članke je potpuno rješenje za upravljanje člancima na webu. Modul se sastoji od sljedećih komponenti:

Obrazac za članke s administratorskim sučeljem.
Poslijednji članci – lista članaka po određenom kriteriju (npr. najnoviji članci, najčitaniji, najbolje ocijenjeni itd.).
Arhiva članaka – arhiva članaka po određenom kriteriju (npr. po mjesecu i godini objavljivanja članka, po autoru itd.).
Administratori web portala mogu uređivati rubrike, korisnička prava i uloge, predloške izgleda (dizajn) i osnovne postavke modula.

Poslijednji članci modul najčešće se koristi za vijesti, newslettere, baze znanja i slične dijelove portala koji se sastoje od većeg niza članaka.
kontakt modul je obrazac za kontakt koji možete postaviti na željena mjesta na portalu i na taj način omogućiti slanje online upita ili poruke na neku od vaših e-mail adresa. Posjetitelj web stranice upiše poruku ili upit i klikne “Pošalji”. Poruka se evidentira u bazi podataka web portala i dolazi na vašu e-mail adresu.

Fotogalerija

Modul za fotogaleriju se jednostavno postavlja na web portal te omogućuje kreiranje albuma i postavljanje (upload) slika u galeriju.
Komponente modula za fotogaleriju možete postaviti na razna mjesta na portalu i podesiti ih da prikazuju slike po određenom kriteriju, prema albumu, autoru, najpopularnije i sl.