TikTok olakšao interakciju kreatora i fanova, pogledajte što su uveli

By 18. October 2021.Vijesti

Poznata društvena platforma uvodi značajku Q&A koja će biti dostupna unutar prethodno snimljenih videa, kao i videa uživo

TikTok je službeno aktivirao novu značajku Q&A koja, prema Vergeu, nastoji tvorcima sardžaja olakšati interakciju sa obožavateljima, odnosno – odgovarati na njihova pitanja. Funkcija radi na prethodno snimljenim videima, kao i prijenosu uživo gdje korisnici svoje poruke mogu označiti kao pitanje na koje kreatori mogu odgovoriti putem teksta ili videa.

tportal
Izvor: Profimedia / Autor: ByteDance

Kako bi olakšali prijenose uživo, Bytedance je u program ubacio prethodno napisane odgovore, što znači da tvorac sadržaja može brzo reagirati odabirom nekog od prethodno napisanih rečenica te ih istaknuti tijekom odgovora uživo. Q&A komentari se tijekom video odgovora mogu lijepiti kao naljepnice koje se vežu na video tijekom kojeg je pitanje bilo postavljeno. Ako radite videe, u sučelju će vam se pojaviti posebna rubrika u kojoj se nalaze sva postavljena pitanja.

U TikToku kažu da značajka radi na svim kreatorima, što znači da ju može aktivirati bilo tko tko uđe u postavke i aktivira ju. Za aktivaciju Q&A morat ćete ući u stranicu Settings and Privacy i tamo birati Creator > Q&A > Turn on Q&A.