Cerada je čvrsta i dugotrajna,teško poderiva tkanina otporna na vanjske vremenske uvijete.

Zbog toga je koristimo na gotovo svim, pa čak i na nepristupačnim mjestim koji iziskuju vještinu u postavljanju: kuće, zgrade, ograde,stadioni, benzinske postaje, razne metalne konstrukcije, sportski objekti, sajamski štandovi, radni prostori, scene i druge lokacije. Cerada može biti iz jednog ili više djelova, koji se mogu međusobno spajati tako da su im dimenzije neograničene. Lako se porubljuje, te se umeću alkice,ušice,gume za specijalne okvire, a sve ovisno o mjestu postavljanja.

Cerada na prednjoj strani ima dodatni premaz nanesen posebnim postupkom da bi boje bile izražajnije, a otpornost veća na sve vremenske uvjete.

Vrste cerada su frontlight, baklight, blockout, mesh.

Cerada frontlight koristi se za izradu grafika koje se ne osvjetljavaju ili imaju osvjetljenje s prednje strane, a najčešće se koristi za postavljanje na fasadama, display sistemima, bannerima, stalcima, ogradama i sličnim mjestima.

Cerada backlight koristi se za izradu grafika koje imaju osvjetljenje, pa imaju povšinu sa visokim sjajem.

Cerada blockout namjenjena zaglatke i sjajne površine,ne propušta svjetlost otporan na vanjske uvijete i najčešće ga koristimo za izradu bannera, displaya, sajamske dekoracija.

Cerada – Mesh, mrežasti materijal izuzetno pogodan za tisak, amožemo ga koristiti za uređenje interijera,izloga, kao zaštita od sunčeve svjetlosti, na vjetrovitim prostorima i slično.

Reklamiranje putem cerade – bannera ili tzv. reklame na velikim platnima kao što je cerada je najuočljivija reklama, a i najisplativija zbog svoje dugotrajnosti. Svojom veličinom ostavlja impresivan dojam.