Google danas gasi Google+

By 2. April 2019.Vijesti

GOOGLE+, neuspjela Googleova društvena mreža, prestaje danas s radom, piše BBC.

Google+ bio je četvrti pokušaj kompanije Google da se etablira na društvenim mrežama. Pokrenuta je 2011. godine i natjecala se s Facebookom i Twitterom.

No, ta mreža nije uspjela privući korisnike, čak i nakon što ju je Google ubacio u uspješnu YouTube zajednicu.

Već su krajem 2011. neki analitičari pisali osmrtnice toj platformi, no Google ju je odlučio zatvoriti tek nakon što je 2018. godine otkriveno kršenje privatnosti podataka.

Što je uopće Google+?

S obzirom na to da je imao jako malo korisnika, mnogi su se vjerojatno zapitali, kada su čuli vijest o gašenju, koja je bila stvarna funkcija Google+.

Usluga Google+ početno je u lipnju 2011. pokrenuta kao društvena mreža samo za pozvane osobe, prije nego što se kasnije otvorila za javnost.

Imala je mnoge značajke tipične za društvene mreže, s mogućnošću objavljivanja fotografija i ažuriranja statusa, a Google je tu svoju uslugu predstavio kao društvenu mrežu za rad u svim njegovim sustavima.

Premali broj korisnika

Ključne značajke Google+ uključivale su mogućnost razvrstavanja prijatelja u “Krugove” i grupne videopozive na “Hangoutsu”.

Google se početno hvalio da su se milijuni ljudi prijavili na tu društvenu mrežu samo nekoliko tjedana nakon pokretanja, no na kraju je ispalo da je Google+ koristio vrlo mali broj korisnika.

 

Izvor: index.hr