Prijavljujete se na Twitter? Sad to možete obaviti i ovako

By 9. August 2021.Vijesti

Popularna mreža za mikrobloging napokon je uvela alternativne metode prijave koje, na radost vlasnika Androida i iPhonea, koristi puno učestalije metode prijave putem Applea i Googlea.

Ako pamćenje dodatne lozinke samo za Twitter nije po vašem ukusu, od sad se na društvenu mrežu možete priajviti i putem Apple ID-ja ili Google računa, prenosi Makeuseof.

Twitter je odlučio ‘olabaviti’ sigurnost i korisnicima dozvoliti da se na mrežu prijavljuju pomoću drugih računa. Kompanija je nedavnu promjenu objavila putem službenog računa.

Mnogi se, doduše, pitaju hoće li ova promjena utjecati na sigurnost popularne stranice. Odgovor, kažu, zavisi o tome na koji način cijelu stvar gledate. ‘Univerzalne’ prijave s jednog računa pokazale su se manje sigurnima, no s druge strane ne forsiraju korisnika da pamti desetke novih lozinki. S obzirom, doduše, da hrpa ljudi koristi jednu te istu lozinku na desecima računa, ovo bi mogao postati problem.

Ako, s druge strane, koristite odvojenu lozinku za svaku stranicu na koju se prijavljujete, jedna lozinka koja radi na dvije ili tri stranice, ako dolazi iz istog izvora (Google račun, Apple račun), ne bi trebala predstaviti problem.

Ako želite napraviti sigurnu i složenu lozinku, uvijek je, predlaže izvor, dobro posegnuti za menadžerom lozinki.