Instagram planira drastično kazniti određeni broj influencera?!

By 3. December 2018.Društvene mreže

Biti influencer san je mnogih pripadnika mlade generacije, koji su odrasli uz blagodati interneta i društvenih mreža. Mi nešto stariji nismo toliko naklonjeni društvenim mrežama i Influencerima te još uvijek više vjerujemo marketinškim aktivnostima putem drugih kanala. No, mlada generacija sklona je kupovanju odjeće, obuće i tehnologije na temelju toga što im preporuče omiljeni Influenceri i zbog toga mnogi influenceri mogu živjeti luksuzne živote zahvaljujući brendovi koji ih plaćaju. Ipak, Instagram je odlučio srozati neke Influencere, posebice one koji su svoje sljedbenike dobili na razne sumnjive načine.

Mnogi eksperimenti širom svijeta pokazali su kako je moguće postati Instagram Influencer samo zahvaljujući novcu koji se uloži u izgradnju profila. Konkretno, moguće je kupiti na desetke tisuća sljedbenika, lajkova i komentara i tako zavarati brendove koji žele surađivati s influencerima. Dugo je vremena trebalo da se takav način poslovanja Influencera sankcionira, no čini se kako je Instagram napokon spreman za taj potez.

U Instagramu su razvili alat koji može jako precizno prepoznati koji su sljedbenici dobiveni prirodnim putem, a za koje su se ‘Influenceri’ služili koje kakvim sumnjivim metodama – kupnja lajkova i komentara, plaćanje za sljedbenike, dovođenje sljedbenika putem specijalnih servisa, itd. Svi Influenceri koji su svoju popularnost stekli na taj način sada će doživjeti veliki šok – jer će Instagram krenuti u borbu protiv takvo ponašanja. Iako konkretne metode sankcioniranja takvih korisnika za sada još uvijek nisu poznate, moglo bi se desiti da određeni računi ostanu bez velikog broja pratitelja ili budu u potpunosti obrisani.

Prema dostupnim informacijama, Instagram će nešto blaže krenuti u početku pa će osobe koje rabe razne prevarantske načine prikupljanja sljedbenika i lajkova najprije upozoriti, a zatim zatražiti da promijene lozinku. Ako nakon toga dotični korisnik i dalje nastavi sa sumnjivim aktivnostima, poduzeti će se neke strože mjere (koje za sada nisu poznate). u svakom slučaju, sve prevarantski influenceri sada mogu strahovati za svoje profile i poslovanje jer stiglo je vrijeme da se odvoje oni istinski influenceri od onih koji su samostalno napuhali svoju popularnost.