hashtag

Oglašavanje na društvenim mrežama je danas važan dio komunikacijske strategije za mnoge poduzetnike. Kako bi dobili više pregleda, kako bi im društvene mreže pomogle u brandiranju koriste se različiti načini i pazi se na svaki detalj.

Zato je važno napraviti i tjedni planer objava, no isto tako je važno i što sadrži vaša objava, točnije koliko hashtagova koristite. Hashtagovi su u marketingu iznimno korisni jer zahvaljujući njima se može doći do šire publike i izvan mreže kontakata.

Hashtagovi na društvenim mrežama

Tvrtka TrackMaven provela je istraživanje pod nazivom „The Best Hashtag Strategies for Social Media“ u kojem su analizirali više od 65.000 objava na društvenim mrežama kako bi otkrili koliko hashtagova treba imati jedna uspješna objava.

U istraživanje su uključili objave s Facebooka, Instagrama te Twittera jer se tamo hashtagovi najčešće koriste (LinkedIn je to tek nedavno uveo), a rezultate je objavio PRWeek.

Kako na Twitteru postoje ograničenja i moguće je staviti samo 140 znakova, zato su i najbolje prolazile objave s jednim hashtagom. Prema njihovom izvješću, što se tiče angažiranosti korisnika na objave, u prosjeku je njih 90 reagiralo na objavu ukoliko je u njoj bio jedan hashtag. Osim toga, najbolje je prolazio hashtag s 18 znakova koji je imao prosječno 12,557 interakcija po objavi, dok je za duže hashtagove padala posjećenost.

Za Facebook, iako nema ograničen broj znakova, postoje jednaka pravila kao i za Twitter. Prosječna angažiranost korisnika bila je  1.771 po objavi s jednim hashtagom. I to oni sa šest znakova, imali su prosječno 4.968 interakcija po objavi. Hashtagovi koji su imali između 10 i 17 znakova prolazili su dobro, no sve iznad toga je značilo manju interakciju.

Kod Instagrama je drugačija situacija pa su tako objave s devet hashtagova najbolje prolazile, a imali su čak 28,548 interakcija po objavi. Osim toga, bolje su prošle objave koje su imale više od devet hashtagova, nego one koje su imale manje od toga.

Foto: Pixabay

Izvor