digitalni marketing trendovi

Rat Facebooka i proizvođača softvera za blokiranje oglasa se rasplamsava. Za očekivati je kako će igra povuci-potegni biti nastavljena jer Facebook živi od oglašavanja, a proizvođači ne pokazuju znakove popuštanja

Samo dva dana nakon što je iz najveće društvene mreže svijeta stigla najava planova o ograničavanju softvera koji blokira oglase iz Adblock Plusa su objavili kako znaju način za zaobilaženje ograničenja. Kako bi ga aktivirali dovoljno je nadograditi filtere na Adblocku Plus.
Facebook je u međuvremenu uzvratio udarac s novim načinom kako ukloniti filtere.
Natezanje između zajednice otvorenog koda koja se bavi softverom za blokiranje oglasa i oglasnih platformi traje otkad je taj softver izmišljen. Za očekivati je kako će igra povuci-potegni biti nastavljena i dalje jer Facebook živi od oglašavanja, a proizvođači softvera za blokiranje ne pokazuju znakove popuštanja.

Facebook je već bio objavio kako ne plaća tvrtkama koje se bave blokiranjem da propuštaju njegove oglase. Umjesto toga su promijenili način na koji oglasi bivaju prepoznati te dali korisnicima višemogućnosti kontrole nad vrstama oglasa koje mogu vidjeti.

Ujedno tvrde kako filteri osim oglasa blokiraju i obične objave, pa ljudi ne mogu vidjeti što pišu njihovi prijatelji i rodbina.