Slanje datoteka svih vrsta formata preko WhatsAppa – moguće?

By 28. June 2017.Vijesti

WhatsApp je s vremenom postao jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje. Shodno tomu, istoimena tvrtka koja je već neko vrijeme u Facebookovom vlasništvu mora svako dodati i pokoju novu opciju kako bi se istakla u odnosu na konkurenciju ili pak kako bi ju u stopu pratila.

Prema saznanjima ekipe s internetske stranice wabetainfo, WhatsAppovci trenutno testiraju opciju kojom će omogućiti razmjenu svih vrsta datoteka putem svoje mobilne aplikacije za iOS, Android i Windows Phone platforme te putem Web inačice za desktop i prijenosna računala. Podsjetimo, i sada je moguće slati i primati određene tipove datoteka, poput csv, doc, docx, pdf, ppt, pptx, rtf, txt, xls, xlsx i sličnih datoteka.

Ipak, nekih će ograničenja biti – nećete moći slati datoteke „teške“ po par gigabajta, ali datoteke do 64 MB (Web inačica), 100 MB (Android) i 128 MB (iOS) moći ćete, što je sasvim dovoljno da se većina fotografija i kraćih video zapisa pomoću mobitela pošalje bez gubitka kvalitete, odnosno bez prethodnog kompresiranja od strane WhatsAppa.