Zarada putem facebook video oglasa

By 17. May 2017.Vijesti
Zarada putem facebook video oglasa

Zarada putem facebook video oglasa – stvar putem koje biste mogli zarađivati ili vas dodatno iritirati. Zavisno s koje strane se nalazite  Ako ste samo korisnici  koji su došli pogledati  samo još jedan zanimljiv video u miru, bez da vas itko ne ometa,  da vas nasmije, rasplače, ili probudi u vama kreativnost…ili nešto deseto … ubuduće naići ćete na još jednu stvar koja bi vas vjerojatno mogla početi iritirati, osim ako se ne bavite oglašavanjem, što bi  za vas značilo još jedan izvor zarade.  Naime, najveća društvena mreža svijeta planira početi prikazivati oglase usred video zapisa. Što mislite o tome? 

FaVideo zapisi su zadnjih godina sve važniji dio Facebooka. Rijetko ćete pregledavati svoj timeline a da ne naletite na bar jedan video. Kad ih se sve zbroji, ti video zapisi sami za sebe privlače milijarde pregleda svaki dan.

Za Facebook je to dobro jer ga korisnicima čini zanimljivijim i relevatnijim te ih mami da na njegovim stranicama provedu još više vremena, dok s druge strane brendove tjera na stvaranje sadržaja. No, to nije dovoljno: u Facebooku žele povećati i prihode te zaradu.

 

Zarada putem facebook video oglasa

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg nije sklon oglasima kakvi se vrte na YouTubeu na početku video zapisa.  Stoga su se u Facebooku bacili na osmišljavanje i izradu novog formata: oglasa koji će biti prikazan usred videa.

 

Kako pišu mediji, vlasnici će tako moći ubaciti oglas nakon što je prošlo barem 20 sekundi u zapisima koji traju barem 90. Prodaju oglasa preuzet će Facebook, koji će prihod dijeliti s vlasnicima videa u omjeru 55:45 posto, pri čemu će 45 posto zadržati za sebe. Neki izvori kažu da je do odluke došlo  nakon što su se izvršni direktori tvrtke BuzzFeed žalili na Facebookove rukovoditelje da ne stvaraju dovoljno novca putem Facebooka.

 

Na kraju krajeva još jedna dobra stvar za oglašivače, ili za one koji se misle bavit time, što po svemu sudeći izgleda u današnje vrijeme i nije loša ideja, a  za Mark Zuckerberga još jedan novi izvor zarade. Mi, obični korisnici, morat ćemo se jednostavno priviknuti na još jedno novo mjesto na internetu, sa reklamama. Ne možemo pobjeći od njih na televiziji, na You Tube-u, a odsada ni na Facebooku.  Osim naravno, ako niste fanovi reklama.