Stiže premium Telegram

By 15. June 2022.Vijesti

Telegram bi uskoro dio svojih značajki mogao staviti iza premijske pretplate, piše Techcrunch. Usnivač platforme Pavel Durov najavio je da će kompanija krajem mjeseca uvesti pretplatu te korisnicima pružiti ‘dodatne značajke, brzinu i resurse’.

Durov je spomenuo dio značajki koje dolaze s pretplatom, uključujući rani pristup novim funkcijama, mogućnost slanja većih datoteka i kolekciju premijskih naljepnica.

Osnivač je također naglasio da će postojeće funkcije ostati, dok premijske neće utjecati na iskustvo onih koji uslugu koriste besplatno. Oni koji ne koriste pretplatu također će moći pregledati velike datoteke koje šalju premijski korisnici te će također moći vršiti interakciju sa premijskim naljepnicama i reakcijama.

Kao što Durov piše, premijska pretplata bi trebala pomoći usluzi da sanira dio troškova povećanja ‘već velikih’ datoteka, razgovora i slika – nešto što Durov kaže da bi bilo ‘neostvarivo’ da se ponudi svim korisnicima. Plaćena pretplata je u izradi već neko vrijeme, s obzirom da ju je Durov prvi put spomenuo 2020.

Cijena? Informacije sakupljene iz beta verzije aplikacije nalažu da će premijski Telegram koštati 4.99 dolara mjesečno. Durov također, piše Verge, nema planove da reklame stavi u išta osim javnih kanala unatoč činjenici da je inicijativa bila ‘puno uspješnija nego što su mislili’.