WhatsApp bi uskoro mogao uvesti i ove nove opcije

By 29. October 2021.Vijesti

WhatsApp trenutno radi na nekoliko značajki koje će, uz malo sreće, uskoro postati dostupne svim korisnicima popularne aplikacije, a posebno nam je za oko zapelo uvođenje reakcija na poruke.

WhatsApp trenutno radi na nizu novih značajki koje će uskoro stići svim korisnicima. Premda velik broj onih koje ćemo spomenuti trenutno spadaju u javnu betu, druge još razvijaju te bi se tek kasnije mogle pojaviti u javnoj verziji aplikacije.

Preslušavanje poruka

Facebook trenutno radi na značajki pomoću koje će korisnici moći preslušavati glasovne poruke čak i nakon što napuste razgovor. Prema izvješću WABetaInfoa, nadogradnja će moći označene poruke staviti na vrh glavnog ekrana kako bi ih korisnici mogli preslušati i kasnije. Pored mogućnosti preslušavanja, korisnici će poruku uvijek moži pauzirati.

Novi dizajn balončića za razgovor

WhatsApp je nedavno izbacio verziju 2.21.200.11 bete za iOS. Nadogradnja među ostalim sadrži i redizajnirane oblačiće za razgovor. Oni su veći, zaokruženiji i šareniji od trenutnih, piše Indian Express.

Modificirane postavke za privatnost

WhatsApp uvodi novu podesivu postavku za privatnost koja je trenutno dostupna korisnicima beta verzije aplikacije za Android. Komapnija će dodati opciju ‘Moji konakti osim’ pomoću koje će korisnici za izabrane kontakte moći odrediti mogu li vidjeti kad su zadnji put bili u aplikaciji.

Kompanija piše da je već počela testiranje ove opcije za iOS, što znači da postoji šansa da ćemo finalnu verziju uskoro vidjeti u službenoj aplikaciji. WABetaInfo nalaže da se ova opcija može aktivirati za profilnu fotografiju, informacije o kontaktu i stavku ‘posljednji put viđen’.

Reakcije na poruke

WhatsApp razvija novu značajku koja će korisnicima omogućiti reagiranje na poruke emojijima. Slična značajka već je dostupna na Messengeru i Instagramu te se, izgleda, seli i na WhatsApp

Nove opcije za sigurnosnu pohranu

WhatsApp navodno radi na značajki koja će korisnicima omogućiti da uređuju veličinu sigurnosne pohrane podataka i fotografija. Prema izvješću WABetaInfoa, Facebook radi na modularnoj veličini pohrane koja će u principu omogućiti uređivanje opcija prije slanja pohrane na oblak. Značajka će biti dostupna samo na Androidu.