Svaki peti posjetitelj blokira oglase na mobitelu

By 22. August 2016.Internet marketing
marketing-na-drustvenim-mrezama

Krajem prošlog mjeseca PageFair je na svojim stranicama objavio izvještaj o korisnicima interneta koji koriste aplikacije koje blokiraju oglase na mobitelima. Rezultati su razočaravajući za sve webmastere kojima su ti oglasi glavni izvor prihoda, no još uvijek postoji dobra vijest…

PageFair je stranica koja se bavi statistikom korisnika takozvanih “Ad-blockera” na svojim računalima i ostalim pametnim uređajima. To je vrlo korisna stvar za sve koji se bave internetom i zarađuju od oglašavanja, a krajem prošlog mjeseca objavili su statističke podatke o surferima na mobitelima koji blokiraju reklame:

  • Oglasi na mobitelima se mogu blokirati jednako kao i oni na stolnim računalima.
  • Najmanje 419 milijuna korisnika blokira oglase na svojim mobitelima, što je oko 22% od ukupnog broja korisnika pametnih telefona. Dakle, svaki peti posjetitelj blokira oglase!
  • Prema podacima iz ožujka ove godine, 408 milijuna tih korisnika koristi pretraživače koji u startu imaju podešeno blokiranje oglasa.

Ako ste se pitali koja je dobra vijest s početka teksta, onda je to nastavak koji kaže:

  • Čak 159 milijuna korisnika takvih aplikacija dolazi iz Kine, 122 milijuna iz Indije, te 38 iz Indonezije (ukupno 319 od 419 milijuna!).
  • Svega 14 milijuna aktivnih korisnika takvih aplikacija nalazi se u Europi ili Sjevernoj Americi.
  • Od rujna 2014. godine preuzeto je oko 4,9 milijuna takvih aplikacija na području Europe i Sjeverne Amerike.

Vjerujem da vam je svima lakše kada čitate ove podatke za naše i američko tržište, no sigurno je kako će s vremenom broj takvih korisnika i na tom području rasti. Nažalost.
Izvor