Panda postaje dio jezgre pretraživanja, što to znači za webmastere?

By 27. January 2016.Vijesti

Do sada je Google imao naviku s vremena na vrijeme objaviti Panda Update, a od sada bi Panda algoritam trebao biti dio jezgre algoritma za rangiranje. Takve informacije kruže već nekoliko dana, Google još uvijek nije službeno potvrdio tu informaciju, ali neke izjave njihovih zaposlenika daju do znanja da smo na dobrom tragu.

Što točno ova promjena donosi webmasterima? Prije svega manje stresa i straha od novih životinjskih osvježenja od strane Googlea. Panda je zapravo jedan vrlo koristan algoritam koji provjerava kvalitetu stranice i njenog sadržaja, te prema tome šalje informacije za bolje (ili lošije) rangiranje. Volite Pandu ako sami radite kvalitetan i unikatan sadržaj na kvalitetnoj stranici, mrzite je ako radite sve suprotno.

Stoga, osim manje stresa ova promjena ne bi trebala posebno brinuti webmastere. Štoviše, činjenica da će Google još brže nagrađivati kvalitetan rad na stranici može vas samo veseliti. Naravno, neki će reći da Panda do sada nije proizvela neke veće promjene u rangiranju, ali demantij toga je odgovor jednog SEO stručnjaka koji se bavio baš utjecajem Pande na rangiranje.

Ovo je primjer naglog pada posjeta nakon jednog Panda Updatea, a kao što Glenn Gabe tvrdi, zabilježeni su i obrnuti slučajevi. Ovakav nagli pad (ili rast) posjete više ne bi trebao biti slučaj, jer više neće biti velikih osvježenja, jer će se rezultati istraživanja Pande svakodnevno osvježavati.

Tu se odmah moram ispraviti jer još uvijek Panda nije u potpunosti puštena s lanca. Barem tako tvrdi John Mueller iz Google Švicarska, koji je gostujući na Google Hangouts rekao: “Mislim, to je nešto gdje pokušavamo vidjeti kvalitetu stranice, shvatiti koji sadržaj je kvalitetniji, a koji je manje kvalitetan, i da to dođe do izražaja u rangiranju. Ovo je zapravo način da ubrzamo te promjene, da one budu redovitije.”.

Sve u svemu, promjene u Google algoritmu se događaju, pitanje je samo kada će ovu priču potvrditi službeni Google, te ono još bitnije, kakve će nam rezultate donijeti,

https://www.youtube.com/watch?v=M7Qnau9yY0Y


Izvor: http://webmajstori.geek.hr/panda-postaje-dio-jezgre-pretrazivanja-sto-to-znaci-za-webmastere/#ixzz3yQxhXFd5